Дата наступного раунду консультацій Україна—ЄС—РФ щодо імплементації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС поки не визначена. Про це повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Валерій П'ятницький.

«Принаймні поки що конкретної дати таких консультацій немає»,— сказав П'ятницький в Міністерстві закордонних справ, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як повідомлялося, Рада з загальних питань ЄС відклала на рік — до 1 січня 2016 року — застосування положень Угоди про асоціацію з Україною щодо створення зони вільної торгівлі. Це рішення стало результатом тристоронніх консультацій між Україною, Росією і ЄС 12 вересня цього року.

При цьому сторони домовилися продовжити консультації щодо стурбованостей, висловлених Росією у зв'язку зі створенням ЗВТ Україна—ЄС, а прогрес у переговорах по цих питаннях буде оцінюватися під час тристоронніх міністерських зустрічей.

Нагадаємо, 29 вересня Європейський союз прийняв офіційне рішення про відстрочення тимчасового застосування Угоди про асоціацію з Україною в частині поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом