Політика Президента Росії Володимира Путіна в Україні знищила довіру між Росією і Європою. Про це заявив посол Німеччини в США Петер Віттіг.

«На початку року ніхто не міг припустити, що Путін зробить таке необачне рішення і поверне нас у Європу до 1989 року», - заявив Віттіг, коментуючи входження Криму до складу Росії.

«Тепер ми задаємося питанням про майбутнє відносин між Сходом і Заходом. Путін показав, що відмовився від тих партнерств, які у нього були», - зазначив Віттіг.

Віттіг зазначив, що не знає, як будуть розвиватися відносини між Росією і Заходом.

«Досі вчинки Путіна щодо України були непередбачувані. Саме це і дозволяло йому вигравати, оскільки ніхто не міг передбачити його дій», - пояснив дипломат, повідомляє агентство Bloomberg.

Він також підкреслив, що раніше Німеччина була найбільшим торговим партнером Росії після Китаю, з нею співпрацювали приблизно 6 тис. німецьких фірм. Обсяг торгівлі між Росією та Німеччиною сягнув $88 млрд.

«У нас немає ніякого бажання ізолювати Росію від решти світу», - зазначив Віттіг. «Це наш найближчий сусід. Ми не збираємося створювати тріщину в самому серці Європи», - підсумував дипломат.

Нагадаємо, офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер заявив, що Євросоюз залишить без змін санкції проти Росії, запроваджені у зв'язку з ситуацією в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31
Теги