Апеляційний суд Києва залишив під вартою колишнього співробітника спецпідрозділу МВС «Беркут» Сергія Зінченка, підозрюваного у розстрілі учасників акції протесту на Майдані в лютому цього року. Про це заявив адвокат потерпілих Павло Дикань.

«Постанову Печерського райсуду Києва від 18 вересня 2014 року, яким Зінченко було продовжено термін утримання під вартою до 25 листопада, залишити без змін. Апеляційну скаргу адвокатів залишити без задоволення», - процитував рішення суду адвокат, повідомляє «УНІАН».

Нагадаємо, раніше Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт колишньому командиру роти спецпризначення полку міліції особливого призначення «Беркут» при ГУ МВС України в Києві Дмитру Садовніку, підозрюваному у розстрілі 39 учасників акції протесту на вул. Інститутській у центрі Києва.

Генеральна прокуратура підготувала на це рішення апеляційну скаргу, яку суд повинен був розглянути 25 вересня.

Однак 25 вересня підозрюваний Садовнік в суді заявив, що його адвокат несподівано захворів, і попросив суд перенести засідання. Представники прокуратури і адвокати потерпілих наполягали, щоб Садовніку суд надав державного адвоката у зв'язку з тим, що термін розгляду апеляції - лише три дні.

Суд призначив Садовніку державного адвоката і переніс на 26 вересня розгляд апеляційної скарги. 26 вересня Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги прокуратури в кримінальному провадженні проти Садовніка, оскільки адвокат, призначений Київським центром безоплатної вторинної юридичної допомоги, заявив декілька клопотань, зокрема, надав документи, які свідчать, що Садовнік перебуває на лікуванні, а тому не може з'явитися на судове засідання.

29 вересня Апеляційний суд Києва залишив під вартою колишнього співробітника спецпідрозділу МВС «Беркут» Павла Аброськіна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом