За кілька хвилин до початку інавгурації нового президента Афганістану Ашрафа Гані Ахмадзая біля КПП в аеропорту Кабула прогримів вибух.

Очевидці повідомляють про кількох загиблих. Точне число жертв теракту уточнюється, передає Reuters.

За кілька днів до цього заходи безпеки в столиці Афганістану були посилені.

Відразу після інавгурації Ашраф Гані привів до присяги нового главу уряду країни - ним став його колишній суперник у боротьбі за пост президента Абдулла Абдулла. У відповідності з угодою про розподіл влади, підписаною 21 вересня, президент володіє більшою владою, але при цьому призначення посадовців на ключові позиції в силовому і економічному блоці здійснюється на паритетній основі».

Угода між фіналістами президентських перегонів дозволила уникнути нової війни в Афганістані, пише Lenta.ru.

Вибори в Афганістані відбулися у два тури. Перший відбувся 5 квітня, проте жоден з кандидатів не набрав більше 50 відсотків голосів. За результатами другого туру перемогу здобув Ашраф Гані, однак Абдулла Абдулла заявив про масові фальсифікації і пригрозив сформувати альтернативний уряд. Конфлікт вдалося вирішити тільки завдяки угоді про поділ влади.

Нагадаємо, сьогодні група смертників атакувала урядовий адміністративний комплекс в провінції Пактія на сході Афганістану.

Щонайменше чотири людини загинули, ще вісім отримали поранення в понеділок, 29 вересня, в результаті нападу терориста-смертника на Міжнародний аеропорт Кабула.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом