На станції київського метрополітену «Деміївська» міліція вилучила у трьох чоловіків гранату, патрони і наркотики. Про це повідомляє Відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві.

«Інспектор відділу громадської безпеки лінійного управління в метрополітені, під час несення служби на станції метро «Деміївська» побачив трьох чоловіків з великими спортивними сумками. Працівник міліції попросив чоловіків піти в кімнату міліції. У присутності двох понятих чоловіки показали вміст своїх сумок. Серед особистих речей одного з чоловіків виявлена граната Ф-1 без запалу) і 24 патрони калібру 7,62 і 5, 45. У другого - знайшли 38 патронів, а у третього - вилучили 6 грамів марихуани», - йдеться в повідомленні.



Двоє 26-річних чоловіків уродженці Полтавської області, третій - 38-річний уродженець Херсонської області.



Ця подія занесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального Кодексу України «Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу» - караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Крім того, відкрито провадження за ст. 309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» - караються штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41