В Україну прибув новий посол Канади Роман Ващук.

«Ми займаємо активну позицію в підтримці України і морально, і матеріально. Це і політичний, і стратегічний пріоритет нашого прем'єр-міністра і міністра закордонних справ. Я не буду вдаватися до деталей, мені потрібно кілька днів, щоб зорієнтуватися в ситуації. Безумовно, я буду продовжувати діяльність свого попередника і буду ширше спілкуватися з українськими журналістами і громадськістю, щоб краще познайомити їх з тим, що вже робиться і що ми будемо робити в майбутньому», - заявив Ващук.

Він також додав, що будуть відновлені переговори між Україною і Канадою про зону вільної торгівлі, повідомляє «РБК-Україна».

«Наскільки я орієнтуюся, після візиту Президента (Петра Порошенка в Канаду. - Ред.) була досягнута домовленість про інтенсифікацію або відновлення переговорів. Знову ж, за ці дві години, які передували цій прес-конференції, я ще не встиг вивчити всі деталі», - додав посол.

Як раніше повідомляв ForUm, в ході зустрічі Президента України Петра Порошенка з прем'єр-міністром Канади Стівеном Харпером сторони домовилися відновити спільну роботу з підготовки проекту українсько-канадської Угоди про вільну торгівлю та обговорили питання можливості початку переговорів про спрощення Канадою візового режиму для українських громадян.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

61