Росія в питанні асоціації України з Євросоюзом виходить з досягнутих на тристоронніх переговорах домовленостей, але готова вжити відповідних заходів у разі їх порушення, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

«Росія виходить із тих домовленостей, які були досягнуті на тристоронніх переговорах, одночасно зберігаючи свою позицію. Росія прихильна до цих домовленостей, але готова вжити у відповідь заходів, якщо це (повне набуття угодою чинності) відбудеться, порушуючи раніше досягнуті домовленості», - сказав Пєсков.

Верховна Рада та Європарламент 16 вересня ратифікували Угоду про асоціацію, її застосування має розпочатися 1 листопада 2014 року. Пізніше Росія, Україна і ЄС домовилися, що імплементація Угоди в частині створення зони вільної торгівлі буде відкладена до 1 січня 2016 року. Поки що цієї домовленості дотримуватимуть, Росія пообіцяла не запроваджувати заходи для захисту своєї економіки, включаючи мито на товари з України, повідомляє РІА «Новости».

Напередодні в інтерв'ю телеканалу «1+1» Президент України Петро Порошенко заявив, що Угода про асоціацію набуде чинності в повному обсязі з 1 листопада поточного року, додавши, що «ніяких відтермінувань не буде».

Як раніше повідомляв ForUm, 29 вересня Європейський Союз прийняв офіційне рішення про відтермінування тимчасового застосування Угоди про асоціацію з Україною в частині поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом