З моменту анексії Криму в реєстраційні органи на материковій частині України звернулися з приводу закриття бізнесу на півострові понад 10 тисяч приватних підприємців. Про це, як передає кореспондент ForUm`у, на брифінгу повідомила голова Державної реєстраційної служби України Ганна Онищенко.

«Це дуже сумна цифра, яка свідчить про те, що на півострові справи йдуть зовсім не так блискуче, як це зображує російська пропаганда», - прокоментувала ситуацію Онищенко.

За її словами, з моменту анексії Державна реєстраційна служба повністю закрила для Криму доступ до своїх електронних реєстрів, щоб запобігти можливим махінаціям і зловживанню з правами власності на півострові, однак контроль над архівами і паперовими носіями, по суті, втрачено.

«Офіційний Київ не визнає документи, які видаються зараз у Криму за російськими законами і на російських бланках. На материковій частині України недійсні і не мають юридичного статусу довіреності, свідоцтва про шлюб, народження і смерті, та інші документи, що видаються незаконними органами так званої "влади" на невизнаній території», - заявила Онищенко.

Водночас, за її словами, Україна передбачила дії з реєстрації прав громадян за українськими законами. Для цього в прилеглих до Криму Херсонській, Запорізькій та Миколаївській областях реєстраційні служби приймають від кримчан документи і проводять необхідні операції, вносячи при цьому відповідні зміни до електронних реєстрів.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

93