У Дніпропетровській області правоохоронці затримали чоловіка, який зробив неправдиве повідомлення про замінування одного з гіпермаркетів. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю обласного УМВС України.

За інформацією правоохоронців, «мінером» виявився безробітний раніше судимий 47-річний місцевий житель.

Будучи в стані алкогольного сп'яніння, зі свого мобільного телефону він зателефонував у чергову частину ГУ ДержНС в області і повідомив про замінування. «Жартівник» пояснив, що хотів лише перевірити, як зреагує міліція на його повідомлення.

За цим фактом слідчим відділом було внесено відомості до ЄРДР за ч.1 ст. 259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

Як розповіли правоохоронці, 26 вересня на телефон служби «101» зателефонував невідомий і сказав, що заміновано гіпермаркет однієї з торгових мереж. На території Дніпропетровська та Дніпропетровського району розташовані два гіпермаркети зазначеної мережі.

У міліції зазначили, що під час обстеження прилеглої території, службових і технічних приміщень будівлі магазину було евакуйовано 260 людей.

В результаті обстеження приміщень гіпермаркетів вибухонебезпечних предметів виявлено не було.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом