На ринку акцій України у понеділок вранці як і раніше панує штиль: індекс «Української біржі» (УБ) до 11:10 кв просів на 0,36% - до 1086,57 пункту, індекс ПФТС підвищився на 0,05% - до 429,92 пункту.

В «індексному кошику» УБ вранці найбільше подешевшали акції Авдіївського коксохімзаводу (-3,94%), «Азовсталі» (-0,62%) та «Центренерго» (-0,56%).

Дорожчали тільки акції Алчевського меткомбінату (+3,27%).

В індексі ПФТС краще зростання демонстрували акції «ДТЕК Західенерго» (+4,48%), «Донбасенерго» (+2,91%) та Авдіївського коксохімзаводу (+1,87%).

У «червоній зоні» перебували акції Ясинівського коксохімзаводу (-4,29%).

Аналітик онлайн брокера I-NVEST Сергій Гончаренко стверджує, що зовнішнє тло на початку торгів в Україні можна охарактеризувати як помірно позитивне. Разом із тим, враховуючи, що зростання біржових індексів протягом минулого тижня проходило за незначних торговельних обсягів, це свідчить про неготовність гравців набирати довгі позиції, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Керівник напряму з роботи із VIP-клієнтами інвесткомпанії «Драгон Капітал» В'ячеслав Орлюк зазначив, що купівлю на ринку може дещо оживити відсутність негативних новин протягом вихідних, зрушення в газових переговорах, помірно-позитивне зовнішнє тло, а також горезвісний календарний чинник (підвищення ринку перед звітною датою. - Ред.).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34