Програма реформ «Стратегія-2020» передбачає, що Україна повинна стати «військовою державою», повідомив заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків.

«Ми виходимо з принципу, що Україна повинна стати військовим державою»,— сказав він у ході громадських обговорень «Стратегії-2020» 29 вересня в Києві.

За його словами, Україна є позаблоковою державою, яка зазнала агресії на своїй території. Саме тому потрібно посилити фінансування сектору безпеки.

Програма реформ, за словами Шимківа, планує збільшити військову фінансування з 1% в нинішньому році до 5% від ВВП до 2020 року.

Крім того, реформи передбачають, що в Україні буде збільшено кількість військовослужбовців - з 2,8 до 7 осіб на 1000 населення.

Шимків також поінформував, що реформа сектору оборони і посилення національної безпеки є одним з ключових напрямів реформ у розробленій програмі «Стратегія - 2020», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як раніше повідомляв ForUm, Адміністрація Президента України від 29 вересня проводить громадське обговорення «Стратегії-2020» Президента України Петра Порошенка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

19