Електромережеве господарство Краматорська і сусідньої Дружківки на 100% готове до несення номінальних зимових навантажень. Енергетики провели всі необхідні роботи, незважаючи на те протягом місяця Краматорськ був у зоні бойових дій, повідомляє прес-служба ДТЕК «Донецькобленерго».

Бригади Краматорського РЕЗ ДТЕК «Донецькобленерго» вже оглянули всі мережі, трансформаторні підстанції, автоматичні вимикачі, зробили необхідні зміни й усунули всі поломки в Краматорську. Виконали заміну 59 пошкоджених опор і 7,7 км проводу на високовольтних лініях, відремонтували 30 трансформаторних підстанцій та понад 50 ліній електропередачі. Для ведення аварійно-відновлювальних робіт сформовано оперативно-виїзну бригаду і чотири ремонтні бригади. У разі погіршення погодних умов будуть сформовані ще три додаткові бригади. Особливу увагу приділили готовності до роботи в умовах надзвичайних ситуацій, веденню аварійно-відновлювальних робіт за низьких температур. Проведена підготовка до роботи в ожеледь і в разі снігових заметів. Відремонтовано необхідну техніку. Підприємство забезпечене аварійним запасом матеріалів та обладнання.

«На цей момент можна з упевненістю сказати, що електричні мережі, за які відповідає Краматорський РЕМ, готові для забезпечення номінальних навантажень в осінньо-зимовий період повністю, на всі 100%, - зазначає начальник Краматорських районних електричних мереж ДТЕК «Донецькобленерго» Ігор Горович. - Але треба розуміти, що різке підвищення навантаження на мережі, якщо всі обігріватимуть будинки електроприладами, призведе до автоматичних відключень. Мережі міст - ні внутрішні будинкові, ні зовнішні - не розраховані до підвищень навантаження в рази. Для цього необхідна принципова їх заміна».

У Дружківці роботи з підготовки до зими енергетики виконали згідно з графіком, уже повністю підготували персонал та техніку. Замінили 90 опор, 7 км проводу, відремонтували 40 трансформаторних підстанцій та 20 ліній електропередачі, розчистили понад 56 км трас ЛЕП від порослі та зелених насаджень. Напередодні зимових навантажень провели огляди щитових усіх п'яти районів міста, перевірили якість і рівень напруги, усунули перекоси.

«Сьогодні РЕЗ у робочому режимі проводить планові комплексні ремонти на трансформаторних підстанціях, що живлять котельні міста, - каже начальник Дружківських районних електричних мереж ДТЕК Донецькобленерго Василь Бардар. - У міської влади і мешканців Дружківки немає зауважень та нарікань на нашу роботу. Мережі перебувають у порядку та витримують усі мінливості погоди. На підтвердження цього, незважаючи на негоду і сильний вітер у самий розпал шторму на Донеччині 25 вересня, в диспетчерський пункт надійшла лише одна заявка про відсутність напруги. Але цю проблему фахівці РЕМ оперативно усунули».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21