Центральна виборча комісія України зареєструвала кандидатом у народні депутати в мажоритарному окрузі військовослужбовця батальйону «Дніпро» Артема Кравченка, який перебуває на лікуванні у госпіталі у зв'язку з пораненням. Як повідомляє прес-служба ЦВК, таке рішення було прийнято на засіданні в неділю, 28 вересня.

За словами голови ЦВК Михайла Охендовського, Кравченко - військовослужбовець батальйону «Дніпро-1» - перебуває зараз на лікуванні внаслідок трьох кульових поранень, отриманих під час антитерористичної операції в Донецькій області.

Охендовський зазначив, що Кравченко звернувся до ЦВК з проханням надати йому можливість подати документи для реєстрації кандидатом у народні депутати України не в приміщенні ЦВК, а за місцем стаціонарного лікування.

«При цьому ним були подані довідки, які засвідчили факт неможливості особисто прибути до Центральної виборчої комісії у встановлений законом термін. У зв'язку з цим, з метою сприяння реалізації його виборчих прав, мною було прийнято рішення відправити у Дніпропетровськ працівника секретаріату комісії», - повідомив глава ЦВК.

«Документи, надані Кравченком, повністю відповідають вимогам закону про вибори. І я переконаний в тому, що, прийнявши документи у цієї особи саме таким чином, ЦВК не порушила жодної його норми. Кандидат повністю дотримував порядку самовисування, включаючи і вимогу закону про особисте подання заяви про реєстрацію в Центральну виборчу комісію», - зазначив голова комісії.

Під час обговорення питання заступник голови комісії Жанна Усенко-Чорна додала, що «ніякого відхилення від практики Центральної виборчої комісії в цьому випадку допущено не було. Значення має те, що документи Кравченка були здані представникові ЦВК. Я особисто наполягав на тому, щоб забезпечити реалізацію пасивного виборчого права громадянина, і спасибі голові комісії за те, що він пішов назустріч».

На її переконання, не тільки Кравченко, але й виборці цього округу будуть вдячні Центральній виборчій комісії за такий крок.

Комісія одностайно вирішила зареєструвати Кравченка кандидатом у народні депутати України в ОВО № 34 у порядку самовисування.

Як раніше повідомляв ForUm, 28 серпня в Україні стартувала виборча кампанія з виборів до Верховної Ради, запланованих на 26 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом