У Харкові на площі Свободи завалили найбільший в Україні пам'ятник Володимиру Леніну.

Скульптура в повний зріст упала на землю близько 22:25.

Активісти намагалися демонтувати монумент протягом двох з половиною годин. Перша спроба його завалити виявилася невдалою, обірвався один із тросів, яким мітингувальники його тягли.

Згодом активісти ще раз підпиляли ноги біля пам'ятника і з допомогою двох тросів повалили 12-метровий пам'ятник. Ніхто під час падіння скульптури не постраждав.

Як повідомили у ГУ МВС України в Харківській області, «співробітниками міліції з організаторами зібрання була проведена бесіда про неприпустимість вчинення провокацій і порушень чинного законодавства, зазначені особи проігнорували вимоги правоохоронців, ведуть себе зухвало і провокують інших громадян на радикальні дії», повідомляє «УНІАН».

«Наразі слідчими органами порушено кримінальне провадження за ч.2 ст. 298 (знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі, а також за ч.1. ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності)», - зазначили в міліцейському главку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

71