Міжнародний комітет Червоного Хреста готовий надати експертну підтримку в упізнанні тіл, знайдених у масових похованнях під Донецьком, заявив керівник управління оперативної діяльності МКЧХ в Європі та Центральній Азії Лоран Корба.

«Ми готові забезпечити експертну підтримку людям, що відповідають за роботу з людськими останками, для того щоб їх можна було впізнати», - сказав він. У той же час Корба наголосив, що МКЧХ «не бере участі в жодному кримінальному розслідуванні і не робить публічних коментарів з приводу повідомлень про злочини або порушення», зауваживши, що «це є частиною нашого двостороннього діалогу зі сторонами конфлікту».

«Наша роль - домагатися того, щоб людські останки були належним чином зібрані, щоб із ними поводилися гідно і щоб у підсумку зниклі безвісти люди могли бути впізнані, а сім'ї могли дізнатися про долю своїх близьких», - зауважив Корба, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Як раніше повідомляв ForUm, 24 вересня група спостерігачів ОБСЄ в Україні зафіксувала наявність трьох місць масового поховання під Донецьком.

Водночас у Раді Національної безпеки та оборони заявили про три масові поховання на території Слов'янська.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом