Так, дорогі читачі, ви таки вгадали, нинішня хроніка присвячена Рош-Ха-Шана - єврейському новому року. Так, звичайно, Новий рік настав ще вчора, але мені не хотілося псувати людям свято! Коротше, всім нахес, але вчора! А сьогодні, в перший день 5775 року я таки скажу, що думаю.

Арсеній, ти – поц! Тому що в один день примудряєшся вранці переконувати американських інвесторів вкладати гроші в Україну, а ввечері маєш хуцпу повідомляти українцям, що інвестори не вкладають гроші, тому що частина України окупована Росією. Ти що, шлеміль, про окупацію тільки в Нью-Йорку дізнався?! У київських ребе питати не пробував?!

Арсеній, ти – двічі поц! Тому що ти, шмусер, назвав єдиними інвесторами України МВФ і Світовий банк. А вони, не інвестори, аз ох ен вей, а кредитори! Кре-ди-то-ри! Ті, які дають гельт під заставу! А інвестори, це ті, хто вкладають з розрахунку на отримання прибутку і готові розділити всі ризики. Ну, покажи, поц, макес тобі на язик, хто готовий з тобою розділити відповідальність на одному гектарі?! Таки знаю – Таня Чорновол. Але, тільки тому, що у цій шикси є довідка, що звільняє її від відповідальності...

Володимир Гройсман, – ти просто поц! Щоправда, з явними ознаками шлімазла. Ні, ти будеш шлімазлом не для своєї мами, і навіть не для своєї Вінниці. Ти станеш шлімазлом для всього президентського списку, де ти сховався в самій середині першої п'ятірки. Вова, якщо ти звертаєшся до населення, то це ще не привід не думати, про що говориш, а дрек мет фефер: «Перше, що потрібно зробити – це менше споживати і це залежить від кожної людини: менше запалювати газ у конфорці, менше вмикати опалювальні прилади, те ж стосується електроенергії. Від свідомості людини залежить те, наскільки ми збалансуємо наше паливо в Україні».

Вова, якщо ти, а лох ін коп, видаєш такі хохми у вересні, то просто страшно подумати, що ти радитимеш 15 жовтня, в день, коли наївні гої чекатимуть тепла у своїх батареях, що розкатали секції?!

Запам'ятай, шмок, ці поради гарні для спекотної пустелі та за наявності манни небесної і перепелів, які не літають. До речі, нагадаю, відповідно до Старого Завіту, до кінця реформ ніхто з тих, хто обрав шлях євроінтеграції (тобто, інтеграцію євреїв у Палестину), не дожив! А ті, хто танцював навколо золотого тільця з криками «Хто не скаче, той – араб!», взагалі погано скінчили, аф але сойним гезукт!

А от Петро Порошенко – молодець, просто а менч, і, практично, а ідишер коп (хоча й шайгец!). Він у день Рош-Ха-Шана заявив, що задоволений роботою Ігоря Коломойського на посаді глави Дніпропетровської обласної адміністрації. Правильно, Петре Олексійовичу, такого пурец, як Беня, потрібно хвалити, йому потрібно допомагати з бізнесом і залишати на посадах... Вішати – потім! А хіц ін паравоз!

І на завершення теми Рош-Ха-Шана сучасний єврейський анекдот.

Росіянин приїхав в Єрусалим. Таксист везе його з аеропорту, розповідає про проблеми, мовляв, війна, араби і т.д. Росіянин і каже: «Путін би вам за тиждень навів би лад з цими арабами!» Таксист похитав головою: «Але ж Путін через тиждень не піде...».

Дмитро Джангіров, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом