Україна підпише тимчасову угоду з Російською Федерацією щодо поставок газу. Про це сьогодні журналістам заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Проходять газові переговори у тристоронньому форматі з РФ і нашими європейськими партнерами. До їх закінчення і остаточних результатів я б не хотів коментувати це питання», - зазначив він.

Водночас Яценюк запевнив, що хоч Україна не має наміру відкликати свій позов з Стокгольмського арбітражного суду щодо газової суперечки, до цього рішення суду необхідно підписати тимчасову угоду, передає «РБК-Україна».

«Я можу сказати одне, що ні за яких умов ми не будемо відкликати наш позов до Стокгольмського суду. Рішення суду буде ключовим у нашій позиції... До винесення рішення Стокгольмського суду нам потрібно підписати тимчасову угоду щодо газу (РФ). Умови цієї угоди обговорювалися сьогодні на переговорах з нашими європейськими партнерами», - заявив український прем'єр.

При цьому він підкреслив, що положення цієї тимчасової угоди будуть оприлюднені, щойно буде досягнуто остаточних домовленостей щодо неї.

Відзначимо, раніше сьогодні єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер за підсумками тристоронніх газових переговорів Україна-Росія-Євросоюз заявив, що був підготовлений проект для «зимового пакету».

Проект «зимового пакету» передбачає, що Україна до кінця 2014 р. сплатить Росії 3,1 млрд дол. боргу за газ, а «Газпром» зобов'язується поставити 5 млрд куб. м газу за 385 дол. після оплати Україною 2 млрд дол. боргу. Дія цього договору розрахована на 6 місяців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

94