Комунальне підприємство «Київпастранс» за дорученням радника міського голови з транспортних питань Олександра Кави здійснює підготовчу роботу для відновлення автобусного сполучення між Ленінградською площею, залізничним вокзалом «Дарниця» та Подолом, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

За словами Кави, до початку реконструкції Поштової площі сполучення між цими масивами забезпечував автобусний маршрут №51.

«Після початку реконструкції маршрут був переорієнтований тимчасово на станцію метрополітену «Либідська». За час свого тимчасового існування цей маршрут напрацював досить стабільний пасажиропотік, тому ми прийняли рішення залишити його в наявній транспортній схемі столиці: від станції метро «Червоний хутір» через Ленінградську площу до станції метро «Либідська», - сказав він.

Він також підкреслив, що сполучення між Ленінградською площею, залізничним вокзалом «Дарниця» і Подолом забезпечить новий автобусний маршрут №115.

«Автобусний маршрут №115 буде зручний для жителів масиву Березняки та Русанівка як для сполучення з Подолом, так і для сполучення з залізничним вокзалом «Дарниця», де пасажири мають можливість скористатися поїздами міського, приміського, регіонального і далекого сполучення, а також швидкісними електропоїздами», - додав Кава.

За його словами, в майбутньому маршрут можуть продовжити до станції метро «Червоний хутір».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом