Міністерство освіти і науки України прийняло рішення перенести діяльність Донецького національного технічного університету із зони бойових дій. Про це, як повідомляє прес-служба відомства, йшлося на спільному засіданні міністерства та Донецької обласної державної адміністрації за участю ректорів і викладачів з Донбасу, а також громадських активістів.

«Було прийнято рішення перенести діяльність Донецького національного технічного університету як окремої юридичної особи. Ініціативна група повинна визначитися з новим місцем розташування свого внз», - сказано в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що під час засідання обговорювався досвід переведення з зони бойових дій в інші регіони України таких вищих навчальних закладів, як Луганський національний університет ім. Тараса Шевченка (Старобільськ), Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля (Сєвєродонецьк), Донецький юридичний інститут (Кривий Ріг), Донецький національний університет (Вінниця).

Також на засіданні була створена спільна робоча група, в яку, зокрема, увійшли міністр освіти і науки України Сергій Квіт та голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута.

«Ця робоча група буде вирішувати питання з іншими вищими навчальними закладами Донецької області. Найближчим часом спеціальним наказом МОН буде визначено статус внз Донбасу», - заявили в міністерстві.

Нагадаємо, раніше Квіт заявив, що частина викладачів та студентів Донецького національного університету будуть працювати і вчитися у Вінниці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом