Україні терміново потрібні професіонали інженерних спеціальностей. Про це заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань транспорту і зв'язку, президент Благодійного фонду Борис Колесников під час брифінгу на Міжнародній виставці InnoTrans, яка проходить цими днями в Берліні.

«Місія мого Фонду - повернути потяг молоді до знань і любов до інженерних спеціальностей, - сказав Колесников. - Зараз в Україні достатньо юристів і політологів. Але катастрофічно не вистачає «технарів». Таке враження, що в країні зараз немає економіки...» Саме тому Благодійний фонд «Фонд Бориса Колесникова», один з проектів якого спрямований на підтримку і розвиток молодих українських фахівців залізничної галузі, організував для 20 найкращих студентів візит на виставку InnoTrans.



До складу делегації увійшли найбільш талановиті та перспективні студенти Української державної академії залізничного транспорту, Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна і Державного економіко-технологічного університету транспорту.



У Берліні наші студенти знайомляться з передовими технологіями і новинками, зустрічаються з фахівцями і спілкуються з колегами. Зокрема, програмою передбачені візити на стенди провідних компаній галузі - ALSTOM Transport, Pendolino, Bombardier Transportation GmbH, Siemens AG, PESA Bydgoszcz SA та ін.

Колесніков під час виставки InnoTrans поспілкувався з українськими студентами. «Їм дуже сподобалося на Берлінському форумі. Значить, ми все зробили правильно», - сказав народний депутат України.



Нагадаємо, що з 23 по 26 вересня у Берліні проходить Міжнародна виставка транспортних технологій InnoTrans. Це ювілейний, 10-й в історії, захід - найбільше з усіх попередніх. 2758 експонатів з 55 країн зайняли всі 200 тисяч кв. м. виставкового центру Messe Berlin. В експозиції під відкритим небом представлено майже півтори сотні інноваційних рейкових транспортних засобів. За прогнозами організаторів, на виставці побувають понад 100 тисяч відвідувачів з усього світу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом