У місті Лисичанську Луганської області працівники міліції в ході проведення оперативно-розшукових заходів в одному з гаражів виявили та вилучили різні медичні препарати на суму понад 200 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю Міністерства внутрішніх справ України.

Згідно з повідомленням, виявлені ліки є гуманітарною допомогою, що надається міською та обласною громадськими організаціями Червоного Хреста, і були викрадені посадовими особами управління охорони здоров'я Лисичанської міської ради та завгоспом однієї з міських лікарень.

«З метою реалізації зазначених медпрепаратів правопорушники незаконно вивезли з лікарні і сховали в одному з гаражів», - уточнили в міліції.

За цим фактом порушено кримінальне виробництво за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Відповідальність цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до п'яти років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом