Треба розуміти, за чий кошт прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розкошував у Нью-Йорку. Таку думку Forum'у висловив політик, народний депутат України кількох скликань Тарас Чорновіл, коментуючи скандал, що розгорівся в ЗМІ у зв'язку з тим, що Яценюк зупинився у найбільш розкішному готелі Нью-Йорка.

«Припускаю, що яєчня за кілька сотень доларів, про яку вже пишуть у пресі, і готель - це цілком ймовірно. Питання одне - за чий кошт? Якщо за особисті гроші прем'єр-міністра - то це його справа. Нехай він за свій кошт їсть яєчню з платинових тарілок - це його право. А якщо все відбувалося за рахунок спонсорів - це серйозне питання», - заявив він.

Чорновіл пояснив, що якщо в делегацію були включені українські підприємці, яким посольство України в США допомогло налагодити бізнес-контакти, а ті натомість взяли на себе частину витрат - то це нормальна практика, яка застосовується в багатьох країнах, і дозволяє бізнесу розвиватися і держбюджет розвантажити.

«Але якщо це відбувалося коштом сумнівних спонсорів, прихованих, про які соромно говорити, або ж коштом державного бюджету - то це дуже погано», - акцентував він.

Крім того, політик зазначив: не секрет, що Яценюк любить красиво жити. «Я свічку не тримав і перевірити, в якому готелі жив Яценюк, дорого це чи дешево, я не можу. Але відомо, що Яценюк любитель сибаритства. Коли відбуваються показові речі, як то політ економ-класом, відпочинок, сидячи на ескалаторі, вихід через звичайних людей із «Борисполя» - це красиво, але не зовсім щиро. Але демонстрація такої демократичності в ЗМІ - позитивна, навіть коли ми всі розуміємо, що це не зовсім правильно і не зовсім так відбувалося», - припустив він.

Нагадаємо, що журналістка видання Bloomberg Галя Павліва у своєму Facebook повідомила, що український прем'єр Арсеній Яценюк зупинився у Нью-Йорку в одному з найдорожчих готелів, де ціна за номер стартує від 950 доларів.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

97