Підвищувати ціну на газ для населення в чотири рази абсурдно.

Таку думку висловив експерт з питань енергетики Юрій Корольчук у коментарі для Inpress.ua.

«Рішення НАК «Нафтогаз України» про підйом в чотири рази тарифів для населення до рівня промисловості виглядає абсурдним і має скоріше популістський характер», - сказав він.

Корольчук зазначив, що українці будуть не в змозі платити підвищену ціну за газ через вкрай низькі доходи.

«Якщо підвищення тарифів респондентам пояснили початком війни і нападом ворога, люди могли дати позитивну відповідь. Але щоб людина просто погодилася і сказала, що буде платити таку ціну через місяць і навіть через півроку - в це слабо віриться. І не тільки через домисли й міркування, а тому що рівень платоспроможності нашого населення дуже низький. В Україні 10 мільйонів пенсіонерів з пенсією 1000-1500 гривень. Яким чином вони будуть платити за такими тарифами?» - риторично поцікавився експерт.

При цьому Корольчук висловив сумнів, що у зв'язку з подорожчанням поліпшиться якість послуг.

«Підніметься якість наданих послуг? Тарифи потрібно піднімати, тим більше в ситуації, коли ми потрапили в залежність від російського газу і проблем з вугіллям. Воєнні дії на Донбасі - це інший бік проблеми, адже переговори з Росією щодо газу ще тривають. Але насправді хотілося б, щоб наша комунальна сфера була модернізована», - підкреслив Корольчук.

Нагадаємо, керівництво «Нафтогаз України» не виключає підвищення ціни для населення на газ до комерційного рівня в поточному році за збереження складної ситуації в галузі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40