Не так давно волонтери «Медіа-ініціативи» дізналися про сім'ю Гвоздь, які через трьох дітей і «неправильну» прописку не могли знайти нормальне житло в Києві, і змушені були жити в маленькому холодному приміщенні колишнього ательє. Але виявилося, що ця історія має гарне продовження: знайшлися небайдужі люди, які змогли допомогти.

Як розповіла волонтерам мама Ганна Гвоздь, сім'я переїхала у більш-менш нормальну квартиру. «Я так розумію, господарі дізналися про нас із оголошень у соцмережах. Квартира трикімнатна, але платити за неї будемо саме стільки, скільки можемо, і район нам дуже підходить», - розповіла вона.

Щоправда, тут є один нюанс. Квартиру збираються продавати, і жити там можна буде лише доти, поки не знайдеться покупець.

«Ми вже переїхали. Квартира через деякий час буде виставлятися на продаж. Але півроку у нас, слава богу, є. Зиму перезимувати буде де. У квартирі, звичайно, голі стіни. Є тільки обладнана душова, санвузол і кухонна стінка. Нам тут дали у тимчасове користування телевізор і матраци, щоб спати. Ще господиня залишила старі меблі. Вони взагалі-то негідні, але ми трохи їх почистили, довели до ладу, і на них сплять діти», - розповіла Ганна.

До речі, разом із житлом Ганна з чоловіком отримали довгоочікуване направлення в спеціальний дитячий садок для молодшого сина, для лікування якого, зрештою, і зважилися залишитися в столиці.

«Зі спеціалізованим садком для Ігоря все чудово. Сказали, що нас там дуже чекають. Зараз ми будемо проходити медкомісію. Гліба також записали в школу. Залишилося тільки Іванка влаштувати в садок - поки не можемо знайти дитсадок з вільними місцями», - поділилася Ганна.

Тепер вона зайнята облаштуванням нового тимчасового дому і сподівається, що і в майбутньому все складатиметься добре.

P.S.: Ця історія дуже наочно розвінчує новоспечений міф про «жахливих біженців з Донбасу». Навіть, незважаючи на те, що найбільш непривабливі історії про переселенців зараз із надзвуковою швидкістю розповзаються мережею, обростають «правдивими» подробицями і «шокуючими» деталями. А потім включається «сарафанне радіо» і за поодиноким випадком починають судити абсолютно всіх.

Але хороші і погані люди є всюди. І це не залежить від місця прописки, складу сім'ї, національності, статі, професії, кольору очей, улюбленого сорту печива і так далі. Хоча, стереотипи, особливо «з душком», так легко приживаються в нашому суспільстві.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом