Українська влада «затягують паски» громадянам замість введення комплексних соціальних заходів. Таку думку висловив економіст Владислав Старинець в авторській колонці на сайті Inpress.ua.

«Важко сказати, чим керується нинішня українська влада, говорячи про «Революцію гідності» та вводячи 1,5-відсотковий військовий збір з усіх працюючих, включаючи інвалідів, а не збільшуючи в півтора рази рентну плату за видобуток природних копалин, що принесло б до бюджету набагато більше коштів», - зазначив він.

Також економіст перерахував ряд невідповідностей в діях нинішнього українського уряду.

«Непросто уявити, навіщо говорити про соціальну справедливість і спокійно дивитися на обвал курсу гривні. Навіщо було обіцяти створення нових робочих місць і вносити законопроекти про трудову повиннвість. Навряд чи можна знайти сенс в обіцянках підтримки малого бізнесу і запровадження драконівського податку на нерухомість. Практично неможливо уявити, як поєднати гучні заяви про боротьбу з корупцією та відмиванням грошей з призначенням губернаторами мільярдерів і практично абсолютною толерантністю до традиційних офшорних схем.

Абсолютно незрозуміло, як корелюють заяви про бюджетну економію і розвиток інноваційних технологій з початком фінансування «Великої стіни», - дивується Старинець.

При цьому економіст підкреслив, що уряду простіше обібрати свій народ, ніж робити конкретні дії.

«Очевидно, що нинішній владі простіше вкотре закликати українців затягнути пояси, померзнути-пострибати і т.д., а не вживати комплексні заходи щодо побудови соціально орієнтованої політики», - підсумував Старинець.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

71