Робоча група Центру з контролю та координації питань щодо припинення вогню в складі Україна-ОБСЄ-Росія 26 вересня о 8:00 розпочала свою діяльність, повідомляє прес-центр антитерористичної операції.

Зазначається, що до складу Центру увійшли представники української сторони, моніторингова група ОБСЄ та 76 військовослужбовців ЗС РФ.

«Головна мета робочої групи Центру полягає в реалізації заходів, спрямованих на встановлення режиму повного припинення вогню - режиму «Тиша», - йдеться в повідомленні.

«Зокрема, передбачається виведення засобів ураження калібром понад 100 мм на певні відстані і створення 30-кілометрової зони розмежування, що визначено Мінським меморандумом, а також зняття встановлених мінно-вибухових загороджень у певних районах сторін, які ворогують», - сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що зона певних районів припинення вогню буде розподілена на 4-5 секторів безпеки, в яких працюватимуть від трьох до п'яти моніторингових груп ОБСЄ спільно з представниками України і РФ, повідомляє «РБК-Україна».

Як наголошується, ця робоча група здійснюватиме контроль над припиненням вогню протягом усього періоду стабілізації обстановки на території Донецької та Луганської областей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом