На територіях, які контролюються самопроголошеною Луганською народною республікою, заборгованість з пенсій досягла 2,7 мільярда гривень. Про це заявив голова Луганської ОДА Геннадій Москаль, повідомляє його офіційний сайт.

«На території, яку контролює ЛНР, склалася критична ситуація з виплатами пенсій. Доставити кошти туди неможливо, філії «Укрпошти» захоплені НЗФ і не працюють, усі кошти, раніше спрямовані на соціальні виплати, викрадені. Банківська система паралізована, банкомати не працюють. Заборгованість із пенсій на території ЛНР становить 2,7 мільярда гривень», - зазначив Москаль.

За його словами, так званий місцевий уряд ніяких зарплат і пенсій не виплачує, тому пенсіонери, а також ті, хто має право на оформлення пенсії, через гуманітарні коридори в масовому порядку переїжджають на територію, яка контролюється українським урядом, для переоформлення пенсій.

«Найбільше навантаження йде на відділення пенсійних фондів Сєверодонецька, Лисичанська та Рубіжного, куди щодня звертаються від однієї до двох тисяч осіб. Обласний пенсійний фонд на території, що контролюється Україною, поки що не створено, колишнього його керівника знайшли у Харкові, він в одній особі представляв увесь Пенсфонд Луганської області», - підкреслив голова ОДА.

Москаль звернувся до голови Пенсійного фонду України з проханням терміново створити управління Пенсійного фонду у Луганській області з дислокацією в Сєверодонецьку, здійснити його комплектацію працівниками, а також створити окремий підрозділ, який би займався прийомом та обслуговуванням громадян України, які прибувають з ЛНР.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом