У Львівській області правоохоронці припинили діяльність підпільного цеху, в якому підробляли горілку шести відомих українських виробників. Про це йдеться в повідомленні ГУМВС у Львівській області.

«Зловмисники виготовляли фальсифікат промисловим способом у складському приміщенні колишнього колгоспного току, розташованому в одному з сіл Золочівського району. Виготовлявся фальсифікат в антисанітарних умовах, у капроновій цистерні, звідки через систему фільтрів з допомогою насоса розливався в підготовлену тару», - йдеться в повідомленні.

За даними міліції, зловмисники закупорювали заповнені пляшки одноразовими корками, наклеювали етикетки та акцизні марки, після чого підроблену горілку упаковували в спеціальну тару. Після цих маніпуляцій фальсифікат був готовий до поширення через торговельні мережі.

Згідно з повідомленням, одночасно в цеху підробляли горілку шести відомих торговельних марок Львівщини та інших регіонів країни.

«Упаковка проводилося за всіма стандартами і вимогами на цей вид продукції, тому звичайному споживачеві відрізнити підробку від справжньої горілки було практично неможливо», - уточнили в міліції.

Під час проведення санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили понад двадцять вісім ящиків з пляшками ємністю 0,5 літра вже готового фальсифікату. Крім того, вилучено тисячу літрів підготовленої до розливу спиртово-водної суміші, близько півтисячі літрів спирту, паперові ящики з-під горілки, підготовлену тару, спиртометри та інше обладнання, яке використовувалося для розливу та упаковування підробленої горілки.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч.1 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47