Кишинів наполягає на якнайшвидшому виведенні миротворців із Придністров'я й розгортанні там міжнародної цивільної місії. Про це заявила в четвер з трибуни Генеральної Асамблеї ООН глава МЗС країни Наталія Герман, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

На її думку, виведення російських військовослужбовців позитивно позначиться на переговорах між Кишиневом і Тирасполем.

«Ми розраховуємо, що Російська Федерація завершить процес виведення (військ - Ред.) без подальших зволікань. Ми також вважаємо, що приведення миротворчих домовленостей у відповідність з міжнародними стандартами через трансформацію нинішньої воєнної операції в міжнародну цивільну місію надасть позитивний заряд політичному процесу», - сказала міністр закордонних справ.

Герман також висловилася за швидке відновлення переговорів щодо придністровського врегулюванню у форматі 5+2 (Росія, Україна, ОБСЄ, ЄС, США, Молдова, Придністров'я). Вона зазначила, що присутність російських сил «створює додаткові перешкоди» мирному процесу.

Як нагадала голова іноземного МЗС, кінцева мета Кишинева «залишається незмінною: домогтися політичного рішення, що ґрунтуватиметься на суверенітеті та територіальній цілісності Республіки Молдова і наділенні Придністров'я спеціальним статусом».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом