Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступає проти воєнного вирішення конфлікту в Україні й за його врегулювання дипломатичними засобами. Про це вона заявила в інтерв'ю, опублікованому в журналі Cicero, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Ми не хочемо воєнного втручання. Однак ми повинні докласти всіх дипломатичних зусиль і за необхідності підкріплювати політичну настійність наших вимог також за допомогою санкцій», - сказала глава німецького уряду.

За її оцінкою, склалася «дуже серйозна ситуація». «Ми, німці, повинні спробувати зробити все, щоб допомогти, щоб забезпечити дипломатичне вирішення (конфлікту в Україні - Ред.)», - зазначила Меркель.

Вона нагадала, що завдяки згоді Росії, а також «Франції, Великобританії та Америки, в тісному сусідстві з іншими (державами)» стало можливим падіння Берлінської стіни й об'єднання Німеччини. І ця обставина спонукає федерального канцлера «знову і знову вести пошук хороших та конструктивних відносин з Росією».

«Я відчуваю себе відповідальною за те, щоб зробити щось для розв’язання цього конфлікту, спільно з нашим міністром закордонних справ Франком Вальтером Штайнмайєром - Ред.», - підкреслила федеральний канцлер. «Однак чи вдасться це зробити, я не можу сказати», - додала вона, зазначивши, що «іноді у зовнішній політиці потрібно дуже багато витривалості».

«Але важливо також, інакше це взагалі б не призвело до успіху, що у нас є єдина європейська позиція, (включає - Ред.) рішення про санкції, і у нас є єдина позиція зі США», - зазначила глава уряду ФРН.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом