Європейський суд загальної юрисдикції виключив двоюрідного брата колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі - Ахмеда Каддафі ад-Дама - із санкційного списку. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Обмежувальні заходи проти лівійського керівництва і пов'язаних із ним осіб були введені в лютому 2011 року. Ахмеда Каддафі ад-Дама звинувачували в тому, що «він, будучи командиром елітного батальйону, який гарантував безпеку Каддафі, був безпосередньо залучений в терористичну діяльність та планування операцій проти лівійських дисидентів за кордоном».

В результаті рахунки двоюрідного брата Каддафі були заморожені, йому заборонили в'їзд до ЄС, а також транзит через територію Європейського союзу. У червні 2014 року термін санкцій був продовжений, пише «Lenta.ru».

Однак Європейський суд загальної юрисдикції дійшов висновку, що зараз висунуті проти Ахмеда Каддафі ад-Дама у 2011 році звинувачення безпідставні. Це рішення може бути оскаржене протягом двох місяців.

Полковник Муаммар Каддафі був лівійським лідером протягом 42 років. Його режим упав в результаті воєнної операції НАТО, що проводилася з березня по жовтень 2011 року. Сам лідер Джамахірії був убитий. Відтоді у країні не припиняється політична криза, це обумовлено слабкою центральною владою, посиленням ісламістів і племінним характером лівійського суспільства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28