Графіки аварійних відключень НЕК «Укренерго» для споживачів міста Києва найближчими днями застосовуватися не будуть, повідомили Forum'у в прес-службі ПАТ «Київенерго».

«Це стало можливим після організації Міністерством енергетики та вугільної промисловості України заходів, які призвели до зниження навантаження споживання в об'єднаній енергосистемі України, а також був включений у роботу енергоблок (150 МВт) на Зміївській ТЕС (ПАТ «Центренерго», Харківська обл.)», - йдеться в повідомленні.

У компанії нагадали, що 23-24 вересня за командою диспетчера ДП НЕК «Укренерго» з метою забезпечення живучості та надійної роботи об'єднаної енергетичної системи України (ОЕС) в умовах дисбалансу між споживанням і виробництвом електроенергії застосовувалися графіки аварійних відключень у місті Києві.

«Графіки аварійних відключень в м. Києві застосовувалися виключно для промислових підприємств та організацій, які не належать до сфери життєзабезпечення, соціального та житлового фонду в м. Києві. Головною причиною введення графіків є те, що центральна і північна енергосистеми НЕК «Укренерго» - енергодефіцитні через брак вугілля на складах теплових електростанцій», - підкреслюється в повідомленні.

«Тривалість та обсяги відключень електроенергії регламентовані диспетчером ДП НЕК «Укренерго». Зі свого боку ПАТ «Київенерго» гарантує, що відключення від електроенергії зазначених споживачів відбуватиметься не більш ніж на 2 години.

Оскільки об'єднана електроенергетична система України відчуває дефіцитний баланс виробництва та споживання електричної енергії, «Київенерго» просить мешканців столиці економно використовувати електроенергію в побуті», - підсумували в компанії.

Як раніше повідомляв ForUm, 24 вересня НЕК «Укренерго», що здійснює централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни, ввів графіки аварійних відключень електроенергії для споживачів Центральної та Північної енергосистем України, зокрема промпідприємств та організацій, що не належать до сфери життєзабезпечення й до соціального та житлового фонду.

Публічне акціонерне товариство «Київобленерго» з 23 вересня почало аварійні відключення через дефіцит електроенергії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом