Останні події на міжнародній арені свідчать про те, що Україна може найближчим часом отримати перспективу членства в Європейському союзі. Про це, презентуючи програму реформ «Стратегія-2020», заявив Президент України Петро Порошенко.

«Голос про відкриті двері в Європі лунає дедалі голосніше і голосніше. В останній раз це було зафіксовано в надзвичайно важливому для нас рішенні європейського парламенту, схваленому минулого тижня після синхронної з Верховною Радою ратифікації Угоди про асоціацію. Я впевнений, що ці події в Брюсселі дали нам тверду надію, навіть переконання, що ми можемо отримати найближчим часом перспективу членства в Європейському союзі. Ми маємо повне право постукати у двері. Виховані люди стукають у двері, навіть, коли замка немає, і без запрошення не заходять»,- заявив Порошенко.

Також Глава держави підкреслив, що в України є лише кілька років на те, щоб подолати відстань, котра розділяє її з Європою.

«Мета наших амбітних реформ - досягти європейських стандартів життя та підготуватися до того, щоб до 2020 року подати заявку на членство в Європейському союзі», - підкреслив Порошенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22