США готові сприяти у розвитку аерокосмічної галузі України, в тому числі у створенні «аерокосмічної долини» у Дніпропетровській області.

Про це заявив у четвер президент американської торговеотної палати в Україні Бернард Кейсі, повідомляє РІА «Новости».

«Ми сприятимемо розвитку конкурентоспроможності України та просуванню її аерокосмічної галузі у світі, в тому числі у створенні «аерокосмічної долини» в Дніпропетровській області», - сказав Кейсі на міжнародному аерокосмічному форумі в Києві.

На його думку, українська авіакосмічна промисловість - одна з найкращих у світі. Він додав, що американська торговельна палата вважає за необхідне збільшити міжнародні інвестиції в цю галузь України для того, щоб розвивати «аерокосмічні долини» в Києві, Харкові, Дніпропетровську.

«Необхідно підняти українські технології до світового рівня, створити десятки тисяч нових робочих місць, а також для того, щоб Україна до 2020 року стала країною великої «двадцятки». Ми хочемо структурувати і збільшити інвестиції в українську аерокосмічну галузь», - додав Кейсі.

За його словами, американські аерокосмічні інженерні фірми в партнерстві з Україною хочуть будувати спільні підприємства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом