Колишній в.о. прем'єр-міністра України, голова Асоціації «Центр досліджень економічного і соціокультурного розвитку країн СНД, Центральної і Східної Європи» Сергій Арбузов сподівається, що мінські угоди приведуть до мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це, як передає кореспондент ForUm`у, він заявив журналістам в ході прес-конференції в Москві.

«Я з надією дивлюся на процеси в Мінську. З надією сприймаю заяви Президента України і розсудливої частини парламенту, яка ухвалила закони про Донбас. Сподіваюся, цей напрям отримає свій розвиток і дасть можливість врегулювати конфлікт», - сказав Арбузов.

Також він зазначив, що справжнім патріотом є той, хто піклується про своїх співгромадян і благополуччя країни. «Я переконаний, що справжнім патріотом є не той, хто вимагає перемоги у братовбивчій війні, а той, хто шукає вихід з цієї ситуації, найшвидший і з найменшими втратами», - додав він.

«Ми думаємо взяти на себе забезпечення нормальної штатної роботи пунктів діяльності спостерігачів ОБСЄ по лінії розмежування сторін конфлікту, передбаченій Мінським протоколом. Також ми будемо по цій лінії фінансувати діяльність бригад добровольчого корпусу з відновлення інфраструктури Донбасу. Ми хочемо підтримати волонтерів, які займаються вирішенням соціально-гуманітарних питань. Крім цього, ми плануємо провести конкурс на видачу грантів за тематикою наукових розробок оптимальної формули майбутнього державного устрою України», - підкреслив Арбузов.

Як раніше повідомляв ForUm, 5 вересня в Мінську на переговорах Контактної групи між представниками України, Росії, самопроголошених ДНР і ЛНР з участю ОБСЄ підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18.00 п'ятниці, 5 вересня.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом