Незалежна асоціація банків України (НАБУ) просить Національний банк України (НБУ) ввести валютні інтервенції для підкріплення кас та обмінних пунктів банків для продажу іноземної валюти населенню.

«З метою стабілізації ситуації на готівковому валютному ринку України НАБУ звертається з проханням розглянути пропозицію щодо впровадження інтервенцій з продажу іноземної валюти для компенсації валютної позиції, яка виникла у банків у результаті продажу готівкової валюти», - йдеться в листі НАБУ до регулятора, пише «Комсомольская правда в Украине».

В Асоціації вважають, що такі інтервенції мають проводитися на регулярній основі (раз на тиждень) до моменту стабілізації ситуації на готівковому валютному ринку. Для купівлі обсягу валюти, необхідної для закриття валютної позиції, банк повинен завчасно подати заявку в НБУ із зазначенням суми валюти, що була продана банком через каси та обмінні пункти за минулий тиждень. Після перевірки заявлених банком обсягів валюти регулятор підтверджує заявку банку на її купівлю.

На думку НАБУ, проведення таких інтервенцій сприятиме зменшенню панічних настроїв населення і запобіганню подальшому зростанню "чорного" валютного ринку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40