Постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін назвав звернення українського прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, вимовлене з трибуни Генеральної Асамблеї всесвітньої організації, до президента Росії Володимиру Путіну «мелодраматичним».

Як передає «ИТАР-ТАСС», Яценюк завершив свою промову зверненням до Путіна.

«Пан Путін, ви можете виграти в битві проти військ, але ви ніколи не переможете народ, єдиний український народ», - сказав він.

Репліка українського прем'єра викликала у постпреда РФ здивування.

«Дивно, що прем'єр-міністр України, замість того щоб займатися численними проблемами своєї країни, яка наближається до економічного колапсу, приїхав в Нью-Йорк, для того щоб пізно ввечері виступити перед напівпорожнім залом Генеральної Асамблеї, - сказав Чуркін російським журналістам. - Дивно і те, що його виступ закінчився мелодраматичним зверненням до президента Росії».

«Яценюк, ймовірно, забув, що Президентом України є Петро Порошенко, який протягом всього останнього часу веде інтенсивний діалог з президентом Путіним. Діалог, який зробив можливим недавні Мінські домовленості, які, як ми сподіваємося, відкривають шлях до врегулювання тривалої кризи в Україні», - вважає дипломат.

Нагадаємо, сьогодні, 25 вересня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в рамках зустрічі з представниками ділових кіл США і керівництвом американських інвестиційних і фінансових установ представить урядовий план дій «Відновлення України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27