Президент України Петро Порошенко провів зустріч з послами країн «Великої сімки» та Європейського Союзу. Співрозмовники обговорили координацію подальших дій країн на міжнародній арені для сприяння мирному процесу.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Глава держави висловив вдячність за підтримку, яку Україна отримує від провідних країн світу в складній ситуації. «Це - справжній тест для наших відносин», - зазначив Петро Порошенко.

Президент відзначив важливість співпраці з країнами «Великої сімки» під час зовнішньополітичних подій останніх тижнів - участі у засіданні Європейської Ради, саміті НАТО в Уельсі, робочих візитів в Канаду і США.

Глава держави поінформував послів про розвиток подій на Донбасі, зазначивши, що ситуація залишається складною. Водночас Президент підкреслив, що Україна виконує всі свої зобов'язання у відповідності з Мінськими домовленостями. За словами Петра Порошенка, запорукою подальшої позитивної динаміки є дотримання домовленостей всіма сторонами, а саме - двостороннього режиму припинення вогню, виводу російських військ, звільнення заручників, а, особливо, контролю за українсько-російським кордоном, створення буферної зони та встановлення в цьому районі дієвого спостереження та верифікації ОБСЄ.

У зустрічі з Президентом взяли участь посли в Україні США Джеффрі Пайетт, ЄС Ян Томбінський, Німеччини Крістоф Вайль, Франції Ален Ремі, Японії Тоіті Саката, Італії Фабріціо Романо, Великобританії Саймон Сміт, а також тимчасовий повірений у справах Канади в Україні Анне Мейсон-Гаусс .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом