Урядовий уповноважений з питань етнонаціональної політики України Геннадій Друзенко вважає осквернення пам'ятника розстріляним євреям «Менора» у Бабиному Яру в Києві в ніч на 24 вересня напередодні святкування Рош-ха-Шана й річниці масових розстрілів євреїв у Бабиному Яру свідомою провокацією.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

«Урядовий уповноважений з питань етнонаціональної політики розцінює цю ганебну наругу над пам'яттю жертв нацизму як свідому провокацію, що має на меті засвідчити нібито посилення антисемітських і ксенофобських настроїв в українському суспільстві», - йдеться в заяві уповноваженого.

У заяві підкреслюється, що спроби антисемітських провокацій, вчинені колишньою владою для дискредитації Майдану, провалилися. «Безсумнівно, зазнають краху і всі інші спроби очорнити Україну, використовуючи мерзотників, готових знущатися над святими для нас місцями», - зазначено в тексті.

«Хочу попередити всіх, хто скоїв ганебну провокацію у Бабиному Яру: спроби виставити українців ксенофобами і антисемітами в очах міжнародного співтовариства не мають жодних перспектив. Ксенофобія й антисемітизм є, і надалі будуть залишатися чужими українському суспільству. Україна завжди буде спільним домом для представників усіх національностей, які вважають її своєю батьківщиною», - підсумував урядовий уповноважений з питань етнонаціональної політики.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом