Словаччина сумнівається в тому, що Росія скоротила постачання газу в країну з технічних причин. Про це заявив прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо.

«Важко повірити в те, що скорочення поставок газу обумовлено технічними причинами», - сказав він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, 15 вересня про скорочення обсягів газу, що прокачується «Газпромом» в країни Європи через територію України і Словаччини по Ужгородському коридору, повідомив словацький газотранспортний оператор Eustream. Порівняно із середніми за останні два тижні обсягами обсяги прокачування, заявлені «Газпромом» на 15 вересня, скоротилися приблизно на 17%, порівняно з максимальним у вересні 2014 року обсягом транзиту - більш ніж на 21%. Також про намір РФ скоротити постачання газу на 10% заявила Румунія.

«Газпром» пояснив причини скорочення транзиту газу по Ужгородському коридору тим, що закінчився ремонт газопроводу «Ямал-Європа». Як раніше повідомляв ForUm, 10 вересня голова правління «Укртрансгазу» Ігор Прокопів заявив, що Росія почала обмежувати постачання газу до Польщі з метою перешкодити реверсним поставкам газу з Польщі в Україну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом