Заступник голови Європейського парламенту Александр Граф Ламбсдорф не вважає правильним і потрібним будувати стіну між Україною і Російською Федерацією. Про це він заявив в інтерв'ю DW сьогодні, 24 вересня.

«Чи варто взагалі будувати стіну вздовж кордону на кілька сотень кілометрів, для мене це питання досі відкрите. Мені здається, що люди, які живуть поблизу кордону, не зацікавлені в цьому будівництві. Перехід кордону між Україною і Росією раніше був відкритим, без зайвої бюрократії. Думаю, що буде неправильно, якщо в результаті конфлікту погіршаться умови життя (жителів. - Ред.) прикордонних районів», - сказав він

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк анонсував запуск проекту під назвою «Стіна» з метою зміцнення українсько-російського кордону. Зазначимо, що спецпредставник президента Російської Федерації з демаркації та делімітації кордонів Росії з державами СНД Ігор Братчиков заявив, що у зв'язку із заявами Києва про намір побудувати загороджувальну стіну на українсько-російському кордоні Москва подібних заходів не планує.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом