Генеральна прокуратура України відкрила кримінальну справу стосовно директора одного з департаментів Міністерства екології та природних ресурсів України та його спільника за хабар у розмірі 15 тисяч доларів США.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«Встановлено, що службовець при пособництві приватної особи отримав зазначену суму (15 тисяч доларів США - Ред.) за прийняття позитивного рішення щодо видачі одному з товариств ліцензії на право ведення господарської діяльності», - йдеться в повідомленні.

Кримінальну справу порушено за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна і з спеціальною конфіскацією.

Ухвалою слідчого судді підозрюваним обрано запобіжний захід утримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 300 і 200 мінімальних заробітних плат відповідно.

На даний момент держслужбовець відсторонений від займаної посади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом