Росія і Євросоюз наразі не можуть бути стратегічними партнерами. Про це заявив заступник голови Європейського парламенту Александр Граф Ламбсдорф в інтерв'ю DW.

«Я завжди вважав помилковим говорити про Росію як стратегічного партнера. У Москви є своє уявлення про те, як має бути облаштована Європа, і зараз це подання всім зрозуміло як ніколи - достатньо дивитися щодня новини з України. Це уявлення не передбачає дотримання міжнародного правопорядку та базових домовленостей ОБСЄ, а їх зміну», - сказав він.

Ламбсдорф вважає неправильним скасовувати санкції проти Росії.

«Я вважаю санкційний режим правильним і думаю, що неправильно було б скасовувати його сьогодні. Ситуація на сході України дуже крихка. Тут потрібно пам'ятати про одне: санкції часто діють, хоча цього не видно. Ми не знаємо всього того, на що Кремль не зважився саме тому, що санкції вже були впроваджені, або тому, що йому загрожував новий рівень штрафних заходів», - додав віце-спікер.

За його словами, Італія і Фінляндія не вважають нинішній курс ЄС щодо Росії правильним.

«Ні. Наскільки я бачу, за винятком Італії та Фінляндії, які мають дуже тісні зв'язки з Росією, інші в цілому вважають нинішній курс правильним. Але не варто забувати, що Фінляндія з Італією все ж підтримали політичну лінію ЄС. Так що розколу немає», - зазначив Ламбсдорф.

Нагадаємо, Євросоюз ввів заборону на організацію боргового фінансування для трьох найбільших оборонних концернів Росії - «Уралвагонзаводу», «Оборонпрому» і Об'єднаної авіабудівної корпорації (ОАК). Також США застосували санкції проти Росії, включивши туди «Сбербанк Росії», компанії «Газпром», «Лукойл», «Сургутнефтегаз», «Транснефть», «Газпром нефть», а також п'ять оборонних і високотехнологічних держкорпорацій. Крім цього, Норвегія має намір приєднатися до санкцій ЄС проти Росії, а Японія 24 вересня розширила свої санкції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

18