Міністерство закордонних справ України вручило консулу посольства Російської Федерації в Україні ноту протесту у зв'язку з незаконними діями російських правоохоронних органів щодо громадянки України Надії Савченко. Про це повідомляє Департамент політики та комунікацій МЗС України.

«Представнику Посольства РФ в Україні було заявлено про вимогу української сторони щодо негайного забезпечення реалізації передбаченого статтею
13 Консульської конвенції між Україною і Російською Федерацією права консула посольства України в Росії відвідати громадянку України», - йдеться в повідомленні.

Також у МЗС зазначили, що українська сторона наполягає на виконанні раніше заявлених вимог про звільнення та повернення в Україну Савченко та інших політичних в'язнів - громадян України, які незаконно утримуються в Росії, зокрема, Олега Сенцова.

У відомстві також наголосили, що 22 вересня Савченко було етаповано із СІЗО № 3 Воронежа до Москви для проведення примусової психіатричної експертизи.

«При цьому офіційної інформації про переведення громадянки України в Москву і місце подальшого утримання під вартою не було надано ні посольству України в Російській Федерації, ні захисту Савченко», - додали в МЗС.

Нагадаємо, сьогодні, 24 вересня, адвокат Савченко Марк Фейгін заявив, що його підзахисну вивезли з воронезького слідчого ізолятора в невідомому напрямку.

Пізніше офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін повідомив, що Савченко призначена психіатрична експертиза, яку проведуть у Москві.

Раніше захист Савченко оскаржив постанову слідства про призначення їх підзахисній психіатричної експертизи.

Як відомо, Савченко звинувачують у причетності до вбивства російських журналістів під Луганськом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31