ПАТ «Укртелеком» змушений призупинити господарську діяльність на території Севастополя, повідомляє прес-служба компанії.

«Це означає, що на території Севастополя зупинено надання послуг міського, міжміського та міжнародного телефонного зв'язку, а також доступу до мережі Інтернет і передачі даних всім абонентам, як фізичним, так і юридичним особам», - сказано в повідомленні.

У компанії підкреслюють, що ПАТ «Укртелеком» вважає постанову уряду Севастополя №314 від 22 вересня «Про інвентаризацію майна ПАТ "Укртелеком"» і намір провести комплексну перевірку законності приватизації своїх активів, що раніше належали Україні, зокрема телефонну кабельну каналізацію міста, незаконними і такими, що мають ознаки рейдерської атаки.

Також незаконним компанія вважає протиправне відсторонення директора Севастопольського філіалу компанії від займаної посади на час проведення інвентаризації.

«Як і раніше, інформацію про прийняття постанов щодо майна оператора ПАТ "Укртелеком" дізнається з відкритих джерел у ЗМІ без належного офіційного повідомлення. Дії влади Севастополя посягають на приватну власність ПАТ «Укртелеком» та суперечать законодавству України, Російської Федерації і нормам міжнародного права про недоторканність приватної власності», - сказано в повідомленні компанії.

«Укртелеком» нагадує, що постійні протизаконні заяви та дії влади Севастополя, а також відсутність правового регулювання і захисту діяльності українських компаній в Криму перешкоджають безперебійній роботі оператора та забезпеченню телекомунікаційними послугами жителів півострова.

На період проведення протиправної інвентаризації «Укртелеком» змушений призупинити господарську діяльність на території Севастополя.

«Укртелеком» також додає, що обставини, які склалися в Севастополі, ставлять під загрозу подальшу роботу оператора та забезпечення телекомунікаційними послугами жителів усього Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом