Європейська комісія призупинила виплати європейським виробникам сиру, які зазнали збитків у зв'язку з російськими санкціями. Відомство отримало невиправдано багато заяв про надання допомоги з регіонів, які не постачали великих обсягів сиру на російський ринок. Про це повідомив представник Єврокомісії в середу, 24 вересня.

Зокрема, з Італії надійшли заяви на компенсацію можливого експорту більше 74 тисяч тонн сиру в Росію, Ірландії - майже 4500 тонн, з Нідерландів - майже 3700 тонн. Між тим найбільш сильно від російського заборони на ввезення продуктів з ЄС постраждали виробники сирів з Фінляндії, Латвії, Литви та Естонії, які експортували понад 75 відсотків своєї продукції в РФ, повідомляє DW.

Фінансова підтримка сироварів надавалася для організації тимчасового зберігання сирів, які виробники мали намір експортувати в Росію. В 2013 році в Росію було експортовано близько 255 тисяч тонн сиру з ЄС.

Обмежувальні заходи Єврокомісії не торкнулися коштів у розмірі 20 мільйонів євро, які Євросоюз виділив на утримання стабільних цін на масло і сухе молоко на тлі російських санкцій, зазначив далі представник відомства.

Нагадаємо, Євросоюз збирається подати у Всесвітню торговельну організацію скаргу на Росію через введену Москвою заборону на імпорт ряду продуктів з Європи. Як раніше повідомляв ForUm, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ про заборону імпорту сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які запровадили санкції проти Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27