Міністерство закордонних справ України в середу викличе представника посольства РФ, якому буде вручено ноту протесту у зв'язку з інформацією про переведення в Москву льотчиці Надії Савченко, яку безпідставно затримали й утримують у СІЗО Воронежа. Про це повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс.

«Нами буде висловлений протест на дії російської сторони, яка не надала інформації про переведення громадянки України, як того вимагають міжнародні консульські конвенції», - сказав Перебийніс агентству «Інтерфакс-Україна» у середу.

Крім того, українська сторона вимагатиме доступу до затриманої Савченко українського консула, як того вимагає ст. 13 консульської конвенції між Україною і Росією.

Як повідомив раніше офіційний представник СК РФ Володимир Маркін, льотчиці Н. Савченко призначена психіатрична експертиза в рамках кримінальної справи про вбивство російських журналістів, її перевели до Москви.

Нагадаємо, українському офіцерові Надії Савченко, котру обвинувачують у причетності до вбивства російських журналістів під Луганськом, призначена психіатрична експертиза, яку проведуть у Москві.

24 вересня, адвокат Савченко Марк Фейгін заявив, що його підзахисну вивезли із воронезького слідчого ізолятора в невідомому напрямку.

Раніше захист Савченко оскаржив постанову слідства про призначення їхній підзахисній психіатричної експертизи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом