Рішення ФІФА про надання Росії і Катару права на проведення Чемпіонату світу викликало резонанс у світовому співтоваристві.

Як заявив британський парламентарій від Консервативної партії Деміан Коллінз, він має намір у судовому порядку домагатися опублікування доповіді з розслідування обставин отримання Росією та Катаром права проведення чемпіонатів світу 2018 і 2022 років, повідомляє Новое время з посиланням на BBC.

«ФІФА, схоже, вважає, що вона орган самоврядування, який діє поза юрисдикцією міжнародних і національних правоохоронних органів», - пише Коллінз.

Британський парламентарій повідомив, що він звернувся у Відділ боротьби з економічними злочинами з вимогою зобов'язати ФІФА опублікувати результати розслідування отримання Росією та Катаром права на ЧС.

Після неодноразових заяв у ЗМІ про те, що Росія і Катар отримали право на чемпіонати світу завдяки корупційній схемі американський адвокат Майкл Гарсія ініціював розслідування, яке завершив на початку вересня.

У свою чергу керівництво ФІФА заявило, що результати розслідування будуть опубліковані не раніше весни 2015 року, коли організація укладе нові спонсорські контракти під ЧС-2018 і ЧС-2022.

Раніше відібрати у Росії право провести чемпіонат вимагали представники більшості в парламенті Німеччини.

Прихильники такого кроку стверджують, що він міг би стати «ефективнішим за санкції». Із закликом бойкотувати турнір виступив і екс-тренер збірної Нідерландів Джон ван'т Схіп.

Між тим, Міжнародна федерація футболу відхилила ідею бойкотувати чемпіонат світу 2018 року в Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28
Теги