Процедура закупівлі м'ясних консервів у фірми громадянина Росії для бійців Національної гвардії України законна. Відповідне роз'яснення опубліковано на сайті НГУ.

«Процедура закупівлі Нацгвардією м'ясних консервів для бійців АТО відповідає вимогам законодавства», - йдеться в повідомленні.

Водночас у прес-службі підкреслили, що вивчення відомостей про походження, громадянство та політичну належність засновників підприємств, що постачають продукти харчування, не належить до компетенції військового формування.

Згідно з повідомленням, перед початком переговорів щодо закупівлі м'ясних консервів військовою частиною 3078 Нацгвардії був здійснений моніторинг на зазначену продукцію та передані запити про надання цінових пропозицій з постачання м'ясних консервів ТОВ ТПК «Грін Рей», ПП «Промтекс», Підприємство «Харчовик-2», ТОВ «Славпродукт».

«Відповідно, були отримані комерційні пропозиції: ТОВ «ТПК «Грін Рей»- 46,85 грн за 1 кг м'ясної консерви, 29,48 грн за 1 кг консерви м'ясо-рослинної (каша гречана), 28,43 грн за 1 кг консерви м'ясо-рослинної (каша перлова); ПП «Промтекс» - 47,36 грн за 1 кг м'ясної консерви; Підприємство «Харчовик-2» - 45,30 грн за 1 кг м'ясної консерви, 33,20 грн за 1 кг консерви м'ясо-рослинної (каша гречана), 32,80 грн за 1 кг консерви м'ясо-рослинної (каша перлова); ТОВ «Славпродукт» - 43,30 грн за 1 кг м'ясної консерви, 32,80 грн за 1 кг консерви м'ясо-рослинної (каша гречана), 30,90 грн за 1 кг консерви м'ясо-рослинної (каша перлова), включаючи транспорті витрати на доставку до замовника», - поінформували в прес-службі.

Так, після закінчення моніторингу замовником протягом трьох робочих днів з моменту прийняття рішення про застосування переговорної процедури закупівлі м'ясних консервів була здійснена публікація на веб-порталі уповноваженого органу інформації про застосування переговорної процедури закупівлі.

«Комітетом з конкурсних торгів військової частини 3078 було прийнято рішення запросити до переговорів представників ТОВ «ТПК «Грін Рей» і ТОВ« Славпродукт », оскільки їхні цінові пропозиції були найбільш економічно вигідними. Крім того, в переговорній процедурі закупівель брали участь представники Адміністрації Президента України», - уточнили в Нацгвардії.

Далі, як зазначили в прес-службі, протягом п'яти днів з дня опублікування на веб-порталі інформації про застосування переговорів щодо закупівлі замовник акцептував пропозицію за результатами застосування переговорів щодо закупівлі і оприлюднив повідомлення про акцепт на веб-порталі уповноваженого органу. Після чого у термін не раніше 5 днів з дня опублікування повідомлення про акцепт пропозиції за результатами застосування переговорів щодо закупівлі військовою частиною 3078 НГУ з ТОВ «ТПК «Грін Рей » і ТОВ «Славпродукт» були укладені договори про поставки м'ясних консервів та у визначені законом терміни оприлюднена інформації про результати переговорної процедури закупівлі.

Раніше у ряді ЗМІ з'явилася інформація, що Нацгвардія закупила консервів для бійців АТО у фірми росіянина на чотири мільйони гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом