Зміна назви з «міліції» на «поліцію» не сприятиме реформуванню МВС. Про це ForUm'у заявила член громадської ради Майдану, керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич.

«Від зміни назви «міліція» на «поліцію» суть системи не змінюється. Я зараз перебуваю в Херсоні і бачу, що відбувається всередині. Так от, більшість місцевих міліціонерів чекають членів НЗФ. Як тільки вони прийдуть, міліція повністю складе зброю і приєднається до них. Представники правопорядку кажуть: нам все одно, кого захищати, українську чи російську державу. Вони сиділи на «потоках», так і будуть», - вважає Бабич.

На її думку, МВС потрібно реформувати «в корені».

«Необхідно звільняти практично всіх і набирати нових. Ігри у перейменування просто смішні. Хлопці, які прийшли з АТО і показали, на що здатні, зараз створюють корпуси підтримки правопорядку. Їх треба брати до МВС в першу чергу. Вони готові захищати країну на місцях. З міліцією потрібно бути особливо обережними у східних областях. Вони перші, хто переходить на бік НЗФ. МВС потрібно реформувати, як робив це Саакашвілі в Грузії. Неможливо змінити систему, потрібно побудувати заново її з іншими людьми. Потрібно мати чіткі критерії щодо набору персоналу, а нинішній повинен пройти люстрацію», - переконана вона.

Нагадаємо, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков презентував проект реформ МВС, де є пункт про заміну міліції поліцією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204